Uiensloep

 

 food-1234483__340Ingrediënten:

8 uien
2 teentjes knoflook
2 eetlepels boter
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels verse tijmblaadjes
2 eetlepels bloem
1 eetlepel Dijon mosterd
100 ml witte wijn
1,5 liter bouillon (eventueel van een blokje)

Bereidingswijze:

Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.  Snipper de knoflook en doe de uien en knoflook samen met de boter, de olijfolie en de tijmblaadjes in een soeppan. Verhit dit ongeveer 20 minuten met de deksel op de pan. Roer af en toe goed om.  Strooi er de bloem over en verhit al roerend  3 minuten mee. Voeg mosterd, witte wijn en de bouillon toe en laat de soep 10 minuten koken.

Schep de soep in kommen en leg er een  sneetje geroosterd brood op en strooi hier  wat geraspte oude kaas op. Zet dit  dan nog even onder de grill.

Eet smakelijk