Wortelhapje

Wortelhapje

Een gezond wortelhapje waar je niet van aankomt. Je kunt dit als een hapje serveren maar je kunt het ook als een voorgerechtje gebruiken.

Wat heb je nodig:20170407_094058

  • 250 gr. wortel heel fijn gesneden
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1á 2 teentjes knoflook fijn gehakt
  • Olijfolie
  • 1 blaadje gelatine
  • Een paar druppels citroensap
  • 2 vellen nori ( zeewier)
  • 1.5 dl groentebouillon
  • 0.5 cm gemberwortel fijngeraspt

Hoe maak je het:

Zet de wortel, het sjalotje, de gember en de knoflook aan in de olijfolie. Voeg 1.5 dl groentebouillon  toe zodat het mengsel half onder staat en laat alles zachtjes koken tot de groenten zacht zijn. Het vocht laat je inkoken.

Week ondertussen de gelatine in koud water.

Pureer de wortel en maak op smaak met een paar druppels citroensap, peper en zout.

Knijp de gelatine goed uit en voeg dit bij het wortelmengsel.

Leg het noribladeren met de gladde kant naar boven op een snijplank. Verdeel het wortelmengsel op de noribladeren en rol stevig op.

Bestrijk de rolletjes met olie. Ze gaan dan mooi glimmen.

Laat 3 uur opstijven in de koelkast.

Voordat je het wortelhapje gaat serveren snijd je het in stukken van 2cm. Gebruik wel een heel scherp mes.