Wortelsoep met kokosmelk en gember

 soup-1787997_960_720

 Ingrediënten:

Voor 4 kommen

  • 500 gram wortelen
  • 1 grote ui
  • 3 knoflook tenen
  • Stukje gember van zo’n 5 cm
  • 750 ml groentebouillon
  • 8 el kokosmelk
  • 1 tl cayenne peper
  •  olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olie in een grote soeppan.
  2. Snijd de ui in kleine stukjes en doe samen met de geperste knoflook in de soeppan. Fruit aan.
  3. Snijd de wortelen in kleine stukjes en voeg toe aan de pan.
  4. Schil de gember en snijd ook in kleine stukjes en voeg toe aan de pan.
  5. Schenk de bouillon bij de wortels en laat zo’n 20 minuten zachtjes koken totdat de wortels gaar zijn.
  6. Haal van het vuur en voeg de kokosmelk toe.
  7. Pureer de soep met een staafmixer.

Eet smakelijk