Complimenten aan jezelf helpen om af te vallen

 

Je bent afgevallen, wat goed zeg’ of  ‘ Wat zit je haar leuk’. Complimenten ontvangen blijft altijd leuk, je belandt toch even op zo’n positieve wolk waar je het liefst de hele week good-luck-1993688_960_720op blijft staan.

Wist je dat afvallen dankzij het geven en ontvangen van complimenten, een stuk makkelijker gaat? Niets stimuleert en geeft meer energie dan  het krijgen van een compliment.
Maar ook jezelf een compliment geven is belangrijk voor je zelfvertrouwen en geeft je een goed gevoel.

Het is me opgevallen dat mensen die worstelen met hun gewicht vaak erg hard zijn voor zichzelf. Wanneer ze zich een keertje niet aan hun weekmenu houden geven ze zichzelf op de kop.  Beter is het om het te zien als een vergissing  en bedenken hoe je het de volgende keer anders gaat doen.

Geef jezelf complementen en bouw daarmee aan het vertrouwen dat het  de volgende  keer wel gaat lukken. Van complimenten wordt je blij. Of ze nou van iemand anders komen of van jezelf.
In het begin is het een beetje raar om jezelf een compliment te geven. Maar ik heb geleerd dat het bij mezelf goed werkt als ik een keer buiten mijn boekje ga met eten.
Hoe geef je jezelf een compliment?

  • Wat je bereikt

Maak elke dag een lijstje met de dingen die je die dag bereikt hebt. Ook de dingen die bijna niet van belang lijken.

  • Geef jezelf complimenten 

Elke dag twee. Je kunt jezelf een compliment geven als je iets positiefs gedaan hebt. Of voor iets wat je mooi vindt aan jezelf.  Maar ook een positieve gedachte is een compliment waard.

  • Tips

Schrijf de complimenten aan jezelf op, dan kun je ze later nog eens teruglezen.

Wees niet te kritisch. Het is bijvoorbeeld best een compliment waard dat je elke dag een ontbijt  hebt gehad  of voldoende water hebt gedronken. Of je hebt de traktatie  van een collega afgeslagen.