Voeding om je weerstand te verhogen

paprika-3212148_960_720

Gezonde voeding is het eten van een verschillende voedingsstoffen die je nodig hebt om je lichaam optimaal te kunnen laten functioneren, om je lichaam gezond te houden, om je goed te voelen en om genoeg energie te hebben om de hele dag actief te kunnen blijven.

Gezonde voeding zit vol belangrijke vitamines en mineralen. Een kleine voorbeeldje: Een portie (ruim 200 gram) rode paprika, broccoli of sinaasappelpartjes, bevat meer dan 100% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) vitamine C. Dit is een heel belangrijk antioxidant en je verhoogd hiermee je weerstand.

Gezonde voeding bevat veel variatie in kleuren. De kleuren in groenten en fruit ontstaan door fytochemicaliën. Fyto wil zeggen dat het van de plant afkomstig is. Fytochemicaliën zijn dus chemicaliën die afkomstig zijn van de plant zelf. Er zijn honderdduizenden verschillende fytochemicaliën en al die fyto-chemicaliën hebben andere positieve effecten op de gezondheid van de mens. Bijvoorbeeld: Oranje groenten (wortel, zoete aardappel) en fruit (abrikoos, mango, sinaasappel, mandarijn) bevatten veel bèta-caroteen. Dit wordt in het lichaam omgezet in vitamine A ( Gezichtsvermogen, gezonde huid, botten,tanden)

Wat je eet, heeft een directe invloed op je humeur, je weerstand, je energie en allemaal andere belangrijke processen in je lichaam. In principe moet dat voldoende reden voor je zijn om voldoende groente en fruit te eten.