Gezonde chocoladetruffels

 

040215144336chocotruffelimage-600x500[1]

 

 Gezonde chocoladetruffels met 3 ingrediënten

Gezond, lekker en makkelijk. Drie termen waar we lichtelijk opgewonden van worden als het om eten gaat. Deze truffels vragen erom om gemaakt en verslonden te worden.

Je gebruikt chocolade van minimaal 70% cacao. Hoe meer cacao er in de chocolade zit hoe minder suiker. En dat is beter voor de lijn J De drie ingrediënten die je nodig hebt

  • 1 Avocado
  • 250 gram pure chocolade met minimaal 70% cacao
  • 2 Eetlepels cacaopoeder

Zo maak je de gezonde chocoladetruffels

  • Hak de helft van de chocolade grof, tot het kleine stukjes zijn.
  • Smelt de andere helft van de chocolade in de magnetron of au bain marie.
  • Meng het avocadovlees (schep het gewoon uit de schil) met de gesmolten chocola. Prak de avocado fijn door de chocolade heen, zodat er geen klontjes meer overblijven.
  • Wacht tot het avocado-chocolademengsel op kamertemperatuur is en roer de stukjes fijngehakte chocolade erdoor.
  • Zet minimaal een uur in de koelkast.
  • Schep met een theelepel steeds een portie uit de kom en rol er balletjes van tussen je handen. Haal elk balletje door het cacaopoeder, dat je het beste even in een kommetje kunt doen.
  • Eet direct, of bewaar de truffels tot je ze gaat eten in de koelkast