Makkelijke lunchrecepten om mee te nemen

Makkelijke lunchrecepten

Vaak hoor ik in mijn praktijk dat mensen het lastig vinden om een gezonde lunch mee te nemen naar hun werk of naar school. Hier heb ik voorbeelden van recepten die je makkelijk mee kunt nemen. Handig is het om wat goed afsluitbare bakjes in huis te hebben om alles in te doen.

1. Salade met kidney beans , geitenkaas en druiven11b9f1443d1207791a5a4d870a5fce4a

Ingrediënten (1 persoon)
• Een hand ijsbergsla
• Een stuk komkommer
• Een paar snoeptomaatjes
• 40g geitenkaas
• 100g kidney beans uit blik
• 100g druiven
• Een beetje balsamicocrème

Bereiding:
Laat de kidney beans uitlekken. Snijd de komkommer, tomaatjes en druiven in stukjes. Voeg alles bij elkaar en brokkel de geitenkaas erover. Doe tenslotte een beetje balsamicocrème erover.
Hoe maak je balsamicocreme?
Heel simpel.
Op een liter balsamico gebruik ik 75 á 100 gram honing denk ik. Ik doe het altijd een beetje uit de losse pols. Maar je moet zelf maar even wat experimenteren met de verhoudingen.
Doe een goede hoeveelheid honing in een steelpannetje en laat het even warm worden. Beetje bubbelen maar niet (te) bruin laten worden. Daarna flesje balsamico erbij en heeeeeel langzaam laten inkoken. Als de balsamico tot ongeveer 1/3 of 1/4 is ingekookt laat je het afkoelen. Het is inmiddels een soort stroop geworden. Doe de stroop in een knijpflesje of een potje en klaar.

2. Sandwich met gerookte kipimagesibq7l5gp

Ingrediënten (1 persoon)
• 2 volkoren boterhammen
• 100g gerookte kip
• Een stuk komkommer
• Een paar augurken
• Een flinke lepel hüttenkäse
• Een beetje sla
• Kruiden naar keuze

Bereiding:
Rooster de twee boterhammen (als je dat lekker vindt), snijd de kip, de komkommer en de augurken fijn. Doe alles in een broodtrommel en beleg het op school of op je werk.

3. Omelet met groenten en kipimagesnbq9x4fi

Ingrediënten (1 persoon)
• 3 eieren
• 200g roerbakgroenten of andere groenten naar keuze
• 80g gerookte kip, kipfilet (broodbeleg) of gerookte ham
• 50ml melk
• Kruiden naar keuze
• Eventueel 20g geraspte kaas

Bereiding:
Bak de groenten even kort aan in een heel klein beetje olie of boter. Breek de eieren in een kom. Meng met de melk en de kruiden. Giet deze over de groenten en voeg nu ook de kip toe. Zet het vuur lager en doe de deksel op de pan. Laat de omelet rustig gaar worden. Voeg eventueel wat geraspte kaas toe. Als hij klaar is, snijd je hem in stukken en doe je hem in een bakje. Klaar om mee te nemen!